9 Şubat 2018 Cuma

SANTO CAFE


Bekir Kocagil iletisidir.
Yıl 1974 1975 babam (Osman Kocagil) - sol başta Ruhi abi , sağ başta Musta Turan abi , sağdan ikinci Hidayet abi. Ortada Babam Tevfik Kocagil


Bekir Kocagil

Bizde 4. Cadde 26.sokak köşesinde oturduk. Sonra En büyük abim Santo yüz açtı , yıl 1970.sonra 5 erkek kardeş okulları bitirdik. Hem deneme , hem Bahçeli pek çok kardeşimiz arkadaşımız komşumuz geldi tanıştık . Dost olduk Babam Tüm arkadaşlarımın Tevfik amcası oldu, biz laf edersek babam inanın onları korurdu. Kızlar rahatsız olursa babam gerekeni yapardı. Bu hepimizin 5 kardeşin hayatında özel yeri oldu. Bazı arkadaşlarımızı babam yemeğe davet eve davet ederdi. Pek çok arkadaşım evlendiği eşi ile tanışmış, kimisi ilk aşık olduğu kızla tanışmıştır. O kadar ki bazen TV röportajında , bazen Hülya Avşar ın konserinde , bazen uçakta tesadüf konuşma sohbetlerde iyi anılan özel yerlerden olduğuna inanıyorum.
Erdinç kardeşim eşi Vildan dahil çalışma sonları seyahat sonları gelir sohbet eder çay içerdik . Erdal abim Mehmet in ve eşi Binnur bizim yaş grubumuz du. Ben deneme mezunuyum ama Cumhuriyet Lisesinden daha çok arkadaşım oldu .


Tabi ki Santo adı şimdi Cafe denilen yerlerin o zaman iyi tanınan bilinen yerdi , kimse ile kavga etmezdik herkez dost arkadaştı. Emek mah ile Bahçeli nin tam ortası olduğundan yeri güzeldi 1984 de babam ist taşındı , bizler okulları bitirdik .bir küçük köşe insanların hayatında kısada olsa güzel zamanlardı dedirten anlar yaşatmıştı.


1970-1983 arasında o bölgede emek Bahçeli arasında çok popüler cafe diyelim . Çok güzel anılar olan gençlerin okul öncesi sonrası veya Cmt pazar mutlaka uğradıkları buluşma noktası sohbet ve muhabbet in canlı olduğu yer

Etem Küçükeser


Santo çok özel bir yerdi. Oraya pastane , çay ocağı, kafe, tostcu vs vs vs vs demek olmaz. Orası herşey di. Evimizden fazla uğradığımız bir yerdi. Arkadaşlarımızla oturup dertlestigimiz, okula gitmeden önce ve cikista soluklandigimiz, ağladığımız, guldugumuz, kafa cektigimiz, sigara içtiğimiz, sevgilimizle vakit geçirdiğimiz bir yerdi. Santo bizim kendimizdi.

0 yorum :

Yorum Gönder